Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο πολυνομοσχέδιο - Ξεκινάει σήμερα η συζήτηση στην Βουλή

Ξεκινάει σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το «καυτό» πολυνομοσχέδιο που αφορά τον νέο φορολογικό κώδικα, αλλά και τις απολύσεις στο Δημόσιο.




Το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε, όπως σας είπαμε, την Δευτέρα από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια το βράδυ της Τετάρτης.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με την διάταξη που αφορά την ασυλία των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η συγκεκριμένη διάταξη αναμένεται να αποσυρθεί.
Επιπλέον, αναμένεται να αποσυρθεί και η διάταξη που επιτρέπει στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας την δυνατότητα χρήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.
Βελτιωτικές ρυθμίσεις για δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες

Εν τω μεταξύ δεν αποκλείεται να υπάρξουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής στις διατάξεις που αφορούν δημοτικούς αστυνομικούς και σχολικούς φύλακες μετά τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις.
Όπως σας είχαμε πει, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε πως το μεγαλύτερο μέρος των δημοτικών αστυνομικών θα απορροφηθεί από την ΕΛ.ΑΣ. Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρχει ρύθμιση σύμφωνα με την οποία όσοι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό δεν θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα και θα παραμείνουν στους δήμους!
Επιπλέον, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προβλεφθεί ρύθμιση – «ανάσα» και για τους σχολικούς φύλακες, στους οποίους ίσως να δοθούν συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά κίνητρα, καθώς οι περισσότεροι βρίσκονται σχετικά κοντά στο όριο της συνταξιοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου