Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Πάτρα: Στον Ανακριτή ο 35χρονος και η 45χρονη για τις 2 δολοφονίες

Πάτρα,ανακριτής,δολοφονία,κοινωνικά

Σήμερα Τρίτη, αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή της Πάτρας ο 35χρονος και 45χρονη που κατηγορούνται για τις δύο δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών στην Πάτρα
, μετά τη νέα προθεσμία που πήραν την Παρασκευή το μεσημέρι. Ωστόσο η συγκεκριμένη υπόθεση έχει και δεύτερη δικαστική διάσταση, αφού για τον έναν από τους δύο φόνους έχουν προφυλακισθεί ένας 29χρονος και μία 30χρονη, με βασικό μάρτυρα κατηγορίας τον 35χρονο.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο συνήγορος υπεράσπισης του 29χρονου και της 30χρονης, δήλωσε ότι θα καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης, αλλά και αποζημίωσης για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε προφυλάκισή τους, ενώ όπως πρόσθεσε «οι εντολείς μου παρέμειναν 11 μήνες προφυλακισμένοι, χωρίς κανένα στοιχείο». Επίσης, σημείωσε ότι «οι υπεύθυνοι των ερευνών φάνηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και επέμεναν για την ενοχή των πελατών μου με σαθρά στοιχεία».

Οσον αφορά την προφυλάκιση των προαναφερθέντων, αξιωματικοί της Αστυνομίας ανέφεραν ότι ο 29χρονος και η 30χρονη είχαν συλληφθεί βάσει των στοιχείων που είχε συγκεντρώσει η Αστυνομία για τον φόνο μιας 81χρονης και η δικογραφία που είχε σχηματισθεί, είχε σταλεί στην Δικαιοσύνη. Μάλιστα, όπως είπαν οι ίδιοι αστυνομικοί, υπήρχε βασικός μάρτυρας κατηγορίας, που ήταν ο 35χρονος, ο οποίος είχε καταθέσει πως τους είχε δει να μπαίνουν στο σπίτι της 81χρονης.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι τις αποκαλύψεις για τις δύο δολοφονίες τις προκάλεσε η ερωτική αντιζηλία του 35χρονου για την 45χρονη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν όταν ο 35χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί νωρίτερα στην Πάτρα για δικαστικές αποφάσεις, κατηγόρησε την 45χρονη για τον φόνο μίας εκ των δύο γυναικών. Ομως από την πλευρά της η 45χρονη, η οποία βρισκόταν στο Ηράκλειο της Κρήτης, επέρριπτε τις ευθύνες στον άνδρα.

Την ίδια στιγμή έφθαναν στην Αστυνομία τα αποτελέσματα για το γενετικό υλικό, που βρέθηκε στη μονωτική ταινία, με την οποία είχε φιμωθεί η 84χρονη, που σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ανήκει στον 35χρονο. Ετσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να φθάσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας, τόσο της 84χρονης που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο, όσο και της 81χρονης που είχε γίνει τον περασμένο Ιούνιο, με κίνητρο και στις δύο περιπτώσεις τη ληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου