Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Δεν συμφώνησαν Μητσοτάκης - τρόικα για το Δημόσιο

Την Τετάρτη θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση μεταξύ τρόικας και της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σχετικά με το θέμα των 4.000 απολύσεων και την κινητικότητα 25.000 υπαλλήλων έως το τέλος του χρόνου. Στο μεταξύ, την Τρίτη, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα συναντηθούν με τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.




Μετά τη διάρκειας περίπου διόμισι ωρών συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «δημιουργική» τη συζήτηση που είχε με την τρόικα, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχισθούν.
Τα επιχειρήματα της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι, σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, ότι με το κλείσιμο της ΕΡΤ έχουν ήδη διασφαλισθεί οι 2.656 απολύσεις καιυπολείπονται άλλες 1.400 έως το τέλος του χρόνου.
Για την κινητικότητα και τη δέσμευση της κυβέρνησης για 12.500 υπαλλήλους σε κινητικότητα έως τα τέλη Ιουνίου και άλλους 12.500 έως το τέλος του χρόνου, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να υπάρξει παράταση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου για τους πρώτους 12.500 υπαλλήλους, καθώς πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να απολυθούν οι υπάλληλοι, αλλά να αξιοποιηθούν σε υπάρχοντα κενά στη δημόσια διοίκηση.
Την Τρίτη, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας θα έχουν νέο ραντεβού με τον Γιάννη Στουρνάρα, ενώ θα μεταβούν και στο υπουργείο Εργασίας: συγκεκριμένα, θα έχουν συνομιλίες με τον υπουργό Εργασίας στις 08:00 και με τον υπουργό Οικονομικών στις 15:00. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου