Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Με μηνύσεις απαντά η ΟΛΜΕ για τις λίστες διαθεσιμότητας

«Θερμό» προβλέπεται το φετινό καλοκαίρι στο τομέα της παιδείας καθώς το σχέδιο υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 2.500 καθηγητών προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΟΛΜΕ.




Συγκεκριμένα η ΟΛΜΕ, προχωρά σε μηνύσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στην ανάρτηση στο διαδίκτυο των προσωπικών δεδομένων 2.500 καθηγητών, υποψήφιων για ένταξη στο καθεστώς διαθεσιμότητας.

Η ηγεσία της ΟΛΜΕ κατήγγειλε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αθανάσιο Κυριαζή, ο οποίος έσπευσε να στείλει τις λίστες με τους «διαθέσιμους» στις περιφερειακές διευθύνσεις, προτού καν συζητηθεί και ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, που τους απολύει.
Η ΟΛΜΕ, σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η εξυπηρέτηση μεγάλων ιδιωτικών ΙΕΚ και περίπου 20.000 μαθητές δεν θα βρίσκουν σχολεία για τον τομέα και την ειδικότητα που θέλουν να σπουδάσουν.

Παράλληλα, καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και τους γονείς των μαθητών σε αγωνιστική συμπαράσταση.

Ολονυκτία και συναυλίες συμπαράστασης

Σε αυτό το κλίμα οι κινητοποιήσεις των καθηγητών της δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, κλιμακώνονται.

Την Τρίτη η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στην 24ωρη πανεργατική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα συγκεντρωθούν στις 11.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το βράδυ, στις 20.30, παραμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος με συναυλία συμπαράστασης και ολονυκτία, μαζί με τους εργαζόμενους στους δήμους.

Την Τετάρτη το βράδυ η ομοσπονδία οργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση τα γραφεία της στις 7 το απόγευμα. Μάλιστα οι συνδικαλιστές καλούν τα διοικητικά συμβούλια των τοπικών ΕΛΜΕ να οργανώσουν την μετάβαση των εκπαιδευτικών με πούλμαν στην Αθήνα, καλύπτοντας μάλιστα τα έξοδα μεταφοράς.

Από τον Σεπτέμβριο, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, Σταμάτης Νικολάου, προειδοποίησε ότι «οι κινητοποιήσεις μας κλιμακώνονται με απεργίες μεγάλης έντασης και διάρκειας, σε μια προσπάθεια να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά με όλους τους μαθητές στα θρανία».

Στο πλευρό των καθηγητών της δημόσιας τεχνικής εκπαίδευσης τίθεται και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΛΕ) αναφέροντας σε ανακοίνωσή της:«Κανένα σχολείο ανοικτό τον Σεπτέμβρη, όλοι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στους δρόμους για να ανατραπεί το συνταγματικό πραξικόπημα του Υπουργού Παιδείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου