Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ολάντ: «Η Ευρωζώνη είναι το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος»

Ολάντ,Ευρωζώνη,Ευρώπη,κόσμος
O Πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε πως ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών θα είναι έτοιμος μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2014Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής με τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να λαμβάνουν για πρώτη φορά εδώ και αρκετό καιρό μερικές σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Ε.Ε και την αντιμετώπιση της Κρίσης. 

Οι ηγέτες των 27 κρατών - μελών επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ο Πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε πως ο ενιαίος μηχανισμός εποπτείας των τραπεζών θα είναι έτοιμος μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Στην τελική συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη Σύνοδο Κορυφής ο Έντα Κένυ, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, η οποία είχε την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την παραδίδει στη Λιθουανία υπογράμμισε πως το σημαντικότερο ζήτημα με το οποίο ασχολήθηκαν οι «27» ήταν αυτό της αντιμετώπισης της ανεργίας και ιδίως της ανεργίας των νέων. 

«Είναι μια τεράστια πρόκληση για την Ε.Ε και ελπίζω οι ηγέτες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ Κένυ.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο εξέφρασε την ελπίδα του ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει παρθεί απόφαση για τον μηχανισμό λύσης τραπεζών που θα παρουσιάσει η Επιτροπή σε δύο εβδομάδες. 

O Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην περαιτέρω εμβάθυνση της Ευρωζώνης υπογράμμισε πως το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος είναι οι χώρες της ζώνης του ευρώ. 

«Πρέπει να κάνουμε περισσότερα βήματα και να τα κάνουμε ακόμα πιο γρήγορα» τόνισε ο Πρόεδρος Ολάντ ο οποίος υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεχίσει να διευρύνεται αλλά πως η Ευρωζώνη θα πρέπει να εκβαθύνει.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπέι οι ηγέτες συζήτησαν ακόμα την είσοδο της Λετονίας στην Ευρωζώνη την 1η Ιανουαρίου καθώς και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Σερβία.

Ο Ρομπέι είπε, μεταξύ άλλων, πως συμφωνήθηκαν 8 δισ. για προγράμματα νέων, τα 6 από τα οποία θα δοθούν σε διάστημα διετίας, ενώ ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα «youth guarantee» για τους νέους ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου