Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε «ρημάξει» εφορίες, τράπεζες και καταστήματα

σπείρα,εφορία,τράπεζα,κατάστημα, Κοινωνικά,
Με πλαστά έγγραφα, ταυτότητες και εκκαθαριστικά σημειώματα πραγματοποιούσαν απάτες και σήκωναν δεκάδες χιλιάδες ευρώ εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Δ.Ο.Υ., Τραπεζών, πολυκαταστημάτων και ατόμων με τη χρήση πλαστών Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας, εξουσιοδοτήσεων, εκκαθαριστικών σημειωμάτων και άλλων εγγράφων.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στις 25 και 26 Ιουνίου, μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην Ν. Σμύρνη, Βούλα, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Άγιο Στέφανο και Σαλαμίνα, 6 Έλληνες ηλικίας 38, 40, 45, 46, 50 και 52 ετών και μία 40χρονη Ελληνίδα, μέλη της εγκληματικής ομάδας. 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, πλαστογραφίας και παράβαση του Νόμου «περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου