Σάββατο, 22 Ιουνίου 2013

Τουλάχιστον 560 νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία

560 νεκροί,πλημμύρες,Ινδία,κόσμος

Σπίτια και αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά

Ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από σφοδρές βροχοπτώσεις της περιόδου των μουσώνων που ήρθε πρόωρα στην Ινδία στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 560 ανθρώπους στις βόρειες περιοχές της χώρας ενώ αγνοείται η τύχη δεκάδων χιλιάδων άλλων, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι και ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά. Σπίτια και μικρά συγκροτήματα διαμερισμάτων στις όχθες του Γάγγη κατέρρευσαν στα ορμητικά νερά του ποταμού και παρασύρθηκαν μαζί με αυτοκίνητα και φορτηγά.
Χιλιάδες στρατιώτες συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας απομακρύνουν επιζώντες, πολλοί από τους οποίους είναι ινδουιστές προσκυνητές και τουρίστες, από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων.
Περίπου 33.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Οι σιδηρόδρομοι έχουν δρομολογήσει ειδικές αμαξοστοιχίες από τις πληγείσες περιοχές για να μεταφέρουν τον κόσμο στα σπίτια του.
Οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν σήμερα, όμως αναμένεται ότι θα ενταθούν στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας.
Ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ προσέφερε 200.000 ρουπίες (2.500 ευρώ) σε καθεμιά από τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και 50.000 ρουπίες (640 ευρώ) στους τραυματίες. Υποσχέθηκε επίσης χρήματα στους ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους.
Ο Σινγκ υποσχέθηκε βοήθεια ύψους 10 δισ. ρουπιών (128 εκατ. ευρώ) στο κρατίδιο Ουταραχάντ, το οποίο επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου