Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Για φοροδιαφυγή...εκατομμυρίων κατηγορούνται στην Ισπανία ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του

Σε μπελάδες βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης ο Λιονέλ Μέσι. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Αργεντινής θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ισπανική Δικαιοσύνη καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ και για ψευδείς φορολογικές δηλώσεις. Συμβαίνει και στους… καλύτερους ποδοσφαιριστές!


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος της Βαρκελώνης Ρακέλ Αμάδο, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση και κατέθεσε επίσημη καταγγελία κατά του Μέσι, ο ίδιος και ο πατέρας του Χόρχε Χοράσιο, ο οποίος διαχειρίζεται την εμπορική εικόνα του υιού του και το brand name του, κατέθεταν επί σειρά ετών, από το 2007 έως τουλάχιστον το 2009, ψευδείς ή... μη πλήρεις φορολογικές δηλώσεις, αποκρύπτοντας έσοδα εκατομμυρίων ευρώ που κατηύθυναν σε offshore εταιρείες.
Μέσω Facebook ο Μέσι έγραψε ότι πληροφορήθηκε το γεγονός από τα μέσα ενημέρωσης και έμεινε έκπληκτος γιατί δεν έχει διαπράξει καμία παράβαση όπως τον διαβεβαιώνουν οι φορολογικοί του σύμβουλοι.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του έδωσε και την απάντησή του: «Μάθαμε για τη δίωξη που μας ασκήθηκε από τις ισπανικές αρχές μέσω των ΜΜΕ. Η είδηση μας προκάλεσε έκπληξη, καθώς ουδέποτε υποπέσαμε σε κάποια παρατυπία. Ανέκ αθεν ήμασταν εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις μας προς τον νόμο, ακολουθώντας τις οδηγίες των οικονομικών συμβούλων μας, που έχουν ήδη ειδοποιηθεί για να διαλευκάνουν την υπόθεση».
Θέση πήρε όμως και ο πατέρας του, ο Χόρχε Οράσιο Μέσι, που υποστήριξε πως «όλο αυτό είναι ένα λάθος. Ήδη έχω μιλήσει στους δικηγόρους μας για να διαλευκάνουν την υπόθεση, αλλά ακόμη δεν έχω καταλάβει το τι έχει γίνει. Είμαι κάτοικος Αργεντινής, δεν ασχολούμαι με τέτοια θέματα. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Λέο. Δεν χρειάζεται άλλωστε, γιατί όλο αυτό είναι ένα λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου