Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Αυτή τη βδομάδα βροχές και την άλλη καύσωνες!

Αφού «φάγαμε» μέσα στον Ιούνη την βροχή με το κουτάλι, «είπε» ο καιρός –επιτέλους- να φτιάξει από το απόγευμα της Παρασκευής ενώ από Κυριακή η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.Αναλυτικά, σήμερα θα έχουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας και άνοδο της θερμοκρασίας. Στα ανατολικά και νότια τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 29 στην Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 17 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, με εξαίρεση τα νοτιότερα πελάγη όπου θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Ασθενείς μέχρι μέτριοι δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές ή καταιγίδες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.
Το Σάββατο, θα έχουμε τοπικές νεφώσεις στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών θα έχουμε στην Κρήτη. Από το απόγευμα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και είναι πιθανό να εκδηλωθούν μπόρες στα βόρεια ορεινά. Ηθερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξεπερνώντας τους 35.
Από Δευτέρα έως και Τετάρτη ο  καιρός θα είναι πολύ καλός ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου