Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Μπουτάρης:Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε δημόσια ραδιοτηλεόραση

μπουτάρης,ερτ,πολιτικά,δηλώσεις,ραδιοτηλεόραση
Ο κ. Μπουτάρης υπογράμμισε ότι «η ΕΡΤ είναι δημόσια κοινωνική περιουσία» και «δεν μπορεί να κλείνει με συνοπτικές διαδικασίες», εστιάζοντας την κριτική του και στην «ασάφεια» για το πότε θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση και στη μαζικότητα των απολύσεων:

«Θα αποζημιωθούν, ακούω να λέγεται, αλλά δεν έχει ξαναγίνει τέτοια απόλυση σε τόσο στενό χρονικό διάστημα και χωρίς την απαραίτητη προειδοποίηση».
Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε επίσης ότι είναι «προφανής η χρησιμότητα της ΕΤ3 ως καναλιού για όλη την ελληνική περιφέρεια» και ότι «θα πρέπει να ενισχυθεί». Χαρακτήρισε τέλος, ως «λάθος» των ενώσεων συντακτών τις μεγάλης έκτασης απεργιακές κινητοποιήσεις, που «επέτρεψαν την κυριαρχία της ανεπίσημης και ανώνυμης ενημέρωσης» ενώ «παράλληλα δεν επέτρεψαν ούτε στα δημοτικά ΜΜΕ να καλύψουν το κενό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
Νωρίτερα, εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΤ3 διάβασαν στο δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμά τους και ζήτησαν την υποστήριξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης και του δημοτικού συμβουλίου με ψήφισμα, τη διάθεση μιας από τις ανενεργές ραδιοφωνικές συχνότητες του δήμου και τη «συνέχιση της συνεργασίας της δημοτικής τηλεόρασης».
Αυτή την ώρα συνεχίζεται η συζήτηση την έκδοση, ή μη σχετικού ψηφίσματος του δημοτικού συμβουλίου, με τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου