Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ισπανία - Ουρουγουάη 2-1

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Confederations Cup η πρωταθλήτρια Κόσμου και Ευρώπης Ισπανία, καθώς επικράτησε 2-1 της Ουρουγουάης σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του 2ου ομίλου. Οι Πέδρο και Ρομπέρτο Σολδάδο σημείωσαν τα γκολ των νικητών, ενώ ο Λουίς Σουάρες μείωσε με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ.



Όσοι πίστευαν ότι η Ισπανία θα παραταχθεί αδιάφορη εξαιτίας των πολλαπλών επιτυχιών των τελευταίων ετών διαψεύστηκαν οικτρά, αφού μπήκε φορτσάτη στην "Αρένα Περναμπούκο" του Ρεσίφε και, ουσιαστικά, μέσα σε 35 λεπτά καθάρισε το παιχνίδι.
Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών οι "ρόχας" έκρυψαν την μπάλα και ο Αντρές Ινιέστα την έστειλε στο δεξί δοκάρι του Φερνάντο Μουσλέρα με ένα δυνατό συρτό σουτ. Δέκα λεπτά αργότερα το σκορ άνοιξε με δυνατό σουτ του Πέδρο, το οποίο κόντραρε στο πόδι του Ντιέγο Λουγκάνο και άλλαξε πορεία. Ο άσος της Μπαρτσελόνα έβαλε 10 γκολ σε 45 ματς με την ομάδα του την περυσινή σεζόν, ενώ με την εθνική έχει σημειώσει 11 στα τελευταία 10 παιχνίδια.

Δώδεκα λεπτά αργότερα (32') ο Σεσκ Φάμπρεγας πέρασε την μπάλα στον καλυπτόμενο Ρομπέρτο Σολδάδο, ο οποίος πλάσαρε ψύχραιμα τον Μουσλέρα και διπλασίασε τα γκολ της Ισπανίας.
Στο πρώτο ημίχρονο οι, τυπικά, γηπεδούχοι είχαν 108 επιτυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, ενώ η "σελέστε" μόλις 9. Θέλετε κι άλλο; Ο Τσάβι έκανε 70 πάσες, μόλις 25 λιγότερες από όλους τους αντιπάλους του!
Στο δεύτερο ημίχρονο οι "ρόχας" άφησαν το γκάζι και έκαναν συντήρηση δυνάμεων για τη συνέχεια. Μία μαγική ενέργεια του Ινιέστα στο 56ο λεπτό (απέφυγε με εκπληκτικό τρόπο δύο αντιπάλους και σούταρε άουτ) έκανε τη διαφορά, ενώ το γκολ του Λουίς Σουάρες στο 88ο λεπτό με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ ήταν το highlight. Ο άσος της Λίβερπουλ, μάλιστα, έφτασε τα 33 γκολ με τη "σελέστε" και έπιασε τον Ντιέγο Φορλάν στην πρώτη θέση των σκόρερ.
Οι συνθέσεις
Ισπανία: Κασίγιας, Αρμπελόα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Άλμπα, Τσάβι Ερνάντες (77' Τσάβι Μαρτίνεθ), Μπουσκέτς, Φάμπρεγας (65' Καθόρλα), Πέδρο (81' Μάτα), Σολδάδο, Ινιέστα.
Ουρουγουάη: Μουσλέρα, Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοδίν, Κάσερες, Ντιέγο Πέρες (69' Φορλάν), Γκάργκανο (63' Λοδέιρο), Γκαστόν Ραμίρες (46' Άλβαρο Γκονσάλες), Κρίστιαν Ροντρίγκες, Σουάρες, Καβάνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου