Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Ατομικοί λογαριασμοί για την ασφαλιστική πορεία κάθε εργαζόμενουΠρο των πυλών είναι ένα νέο «ψαλίδισμα» του εφάπαξ και των συντάξεων.
Η απόφαση να σταματήσουν σταδιακά ως το 2015 οι κρατικές επιχορηγήσεις των Ταμείων αλλά και ο στόχος για την δημιουργία ατομικών λογαριασμών με την ασφαλιστική πορεία κάθε εργαζομένου θα φέρουν νέο μεγάλο γύρο αλλαγών στο Ασφαλιστικό. Και όταν αλλάζει το Ασφαλιστικό, ξέρουμε για ποιον χτυπά η καμπάνα…
Όπως ξεκαθάρισε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το ασφαλιστικό σύστημα «με τη σημερινή του μορφή δεν είναι βιώσιμο» και χρειάζεται «αλλαγή εκ θεμελίων».
Η τρόικα ήδη διαμηνύει πως η «τρύπα» από το κόψιμο της κρατικής χρηματοδότησης σε συνδυασμό με τιςτεράστιες απώλειες στα Ταμεία λόγω της ανεργίας και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, θα οδηγήσει σε νέες παρεμβάσεις στις συντάξεις.
Τα πρώτα «θύματα» αναμένεται να είναι οι επικουρικές συντάξεις με την «ψαλιδιά» να φθάνει (κατά μέσο όρο) το 20%, ενώ σε ανάλογο επίπεδο εκεί θα κινηθεί και το «μαχαίρι» στα εφάπαξ. Σε κάποια ταμεία, ωστόσο, όπως το Ταμείο Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, που ήδη βρίσκεται σε αδιέξοδο, οι περικοπές θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου