Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

10 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πας στο spa

Έχεις προγραμματίσει μια σημαντική έξοδο ή ένα ιδιαίτερο ραντεβού και θέλεις να δείχνεις πιο λαμπερή; Ή, σε ταλαιπώρησε μια δύσκολη μέρα και χρειάζεσαι άμεσα χαλάρωση; H επίσκεψη σε ένα day SPA συνιστά την καλύτερη επιλογή.



Το Shape σου προτείνει 10 τρόπους για να κάνεις ακόμη πιο όμορφη και αποτελεσματική την παραμονή σου σε ένα τέτοιο κέντρο.
1.  Πραγματοποίησε έρευνα αγοράς για βρεις το SPA που σου ταιριάζει. Ζήτησε να μάθεις ποιες υπηρεσίες παρέχονται και αν αυτές ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις επιθυμίες.
2.  Μην παρασυρθείς από τις δελεαστικές ονομασίες κάποιων θεραπειών, τις οποίες ενδεχομένως δεν έχεις ανάγκη. Καλύτερα να έχεις αποφασίσει από πριν ποιαν ακριβώς θέλεις να ακολουθήσεις.
3.  Λίγο πριν από την επίσκεψή σου θα ήταν λάθος να επιβαρύνεις το στομάχι σου με γεύματα πλούσια σε θερμίδες. Συνήθως οι θεραπείες σώματος επηρεάζουν αρνητικά τη διαδικασία της πέψης, γι' αυτό, αν δε γίνεται αλλιώς, αρκέσου σε μία σαλάτα ή ένα φρούτο πριν από την κούρα σου.
4.  Μην πάρεις μαζί σου καλλυντικά ή ειδικά ρούχα (φόρμες και αθλητικά παπούτσια). Στο SPA θα σου προσφέρουν πετσέτες, μπουρνούζι και παντόφλες μιας χρήσης. Επίσης, για το ντους μετά το τέλος των θεραπειών, θα σου δοθούν προϊόντα σε μίνι συσκευασίες (σαμπουάν, αφρόλουτρο, και  λοσιόν σώματος), καθώς και ειδικά για τα μαλλιά (χτένες μιας χρήσης, ζελ κ.λπ.).
5.  Για την απόλυτη ασφάλειά σου ανάφερε αναλυτικά το ιατρικό ιστορικό σου, ακόμη κι αν σε κάποιο κέντρο εργάζεται γιατρός ο οποίος θα σε εξετάσει, ούτως ή άλλως, πριν ξεκινήσεις οποιοδήποτε πρόγραμμα. Ενημέρωσε επίσης τους υπευθύνους αν διανύεις περίοδο εγκυμοσύνης ή λοχείας έγκυος. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν ενδείκνυνται θεραπείες με βάση τα αιθέρια έλαια ή κάποια ισχυρά συστατικά, όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη.
6.  Απενεργοποίησε το κινητό σου. Απόλαυσε απερίσπαστα ένα βαθιά χαλαρωτικό μασάζ ή μια ενυδάτωση σώματος. Όλα τα προβλήματα στο σπίτι ή στο γραφείο μπορούν να περιμένουν.
7.  Δε συνιστά αγένεια να διατηρείς την προσωπική σου άποψη. Μολονότι αξίζει τον κόπο να αφεθείς στα χέρια του ειδικού θεραπευτή, εν τούτοις, αν κάποιο αιθέριο έλαιο σε δυσαρεστεί ή κάποιες κινήσεις σε ενοχλούν, οφείλεις να το πεις, με ευγενικό πάντα τρόπο.
8.  Το φιλοδώρημα εναπόκειται στη διακριτική σου ευχέρεια. Εάν μείνεις πραγματικά ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες που σου παρείχαν, άφησέ το στη ρεσεψιόν, αναφέροντας χαμηλόφωνα την προτίμησή σου για κάποιο θεραπευτή που θα θελήσεις να σε περιποιηθεί ξανά την επόμενη φορά.
9.  Φεύγοντας, μην παραλείψεις να αγοράσεις κάποια προϊόντα για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα μικρό SPA. Τα περισσότερα κέντρα ομορφιάς χρησιμοποιούν ειδικά καλλυντικά από σπάνια φυσικά αποστάγματα, προερχόμενα από ιδιόκτητες φυτείες ανά τον κόσμο, τα οποία δεν κυκλοφορούν στην αγορά.
10.  Εάν θέλεις να μεγιστοποιήσεις και να παρατείνεις τα θεραπευτικά οφέλη, προτίμησε μετά να αναπαυτείς στο σπίτι, να απολαύσεις ένα φιλέτο ψαριού συνοδεύοντάς το με σαλάτα και, πριν κοιμηθείς, να πιεις ένα αφέψημα από χαμομήλι ή φασκόμηλο. Την επόμενη μέρα θα ξυπνήσεις ανάλαφρη, χαρούμενη και όμορφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου