Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Βρέφος κινδύνευσε να πνιγεί από ηλιόσπορους

βρέφος,πνιγμός,ηλιόσποροι,Ρόδος,κοινωνικά


Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείου της Ρόδου αλλά οι ιατροί δεν είχαν τα μέσα για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και έτσι το νήπιο διακομίσθηκε  στο νοσοκομείο ΗρακλείουΜια ανάσα από το θάνατο έφτασε ένα νήπιο μόλις 15 μηνών από τη Ρόδο, όταν κατάπιε δύο ηλιόσπορους που σφήνωσαν στο λαιμό του και κινδύνευσε από ασφυξία! Η εσπευσμένη μεταφορά του στην Κρήτη με ιατρική συνοδεία, του έσωσε τη ζωή.


Το ηλικίας 15 μηνών νήπιο μεταφέρθηκε με δύσπνοια στην Παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ρόδου και υποβλήθηκε σε εξετάσεις, από τις οποίες οι γιατροί διαπίστωσαν το σοβαρό πρόβλημα. Δεν είχαν, όμως, τα μέσα για να το αντιμετωπίσουν και ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους τους στο ΠΑΓΝΗ του Ηρακλείου για να γίνει άμεση μεταφορά του.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο με συνοδό την γιατρό Ειρήνη Παπανικήτα, σύμφωνα με τη Ροδιακή, και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση για να αφαιρεθούν τα σπόρια. Ήδη χαίρει άκρας υγείας και θα επιστρέψει στη Ρόδο μετά την πλήρη ανάρρωσή του. 

Ωστόσο, οι γιατροί επισήμαναν ότι αν δεν είχε γίνει η άμεση κινητοποίηση, οι δύο ηλιόσποροι που είχαν καθίσει στον λαιμό του θα απειλούσαν τη ζωή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου