Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μεγάλη απάτη με παραπλανητικά sms

δ.ο.ε.,κίνδυνος,μηνύμαα,παράνομα,κοινωνικά

Τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους πολίτες για παραπλανητικά ηλεκτρονικά μηνύματα στο κινητό στέλνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.
Όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση, το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται σε χρήστες κινητών τηλεφώνων sms για δήθεν κέρδη από διαγωνισμό, και συγκεκριμένα λοταρία, και ζητούν από τους «νικητές» να στείλουν ένα μήνυμα με προσωπικά στοιχεία στην διεύθυνση eurostakes@msn.com.
Όποιος κάνει το λάθος και επικοινωνήσει με τους επιτήδειους, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του ζητούν χρήματα για δήθεν προπληρωμή φόρων ή εξόδων εκταμίευσης των κερδών!
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:
Ειδικότερα, το μήνυμα είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα και αναφέρει: «Your Mobile Number has Won £1,500,000.00 in the Millions Mobile Award. To claim Funds, Kindly Email us: EML 424756, Your Name &Number to: eurostakes@msn.com»
Σημειώνεται ότι εάν κάποιος χρήστης πεισθεί και επικοινωνήσει με τους επιτήδειους, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, του ζητούνται χρήματα για δήθεν προπληρωμή φόρων ή εξόδων εκταμίευσης των κερδών.
Η Αστυνομία παρακαλεί τους πολίτες να μην πείθονται από τέτοιου είδους μηνύματα και συγκεκριμένα
Να μην ανταποκρίνονται σε μηνύματα (sms ή email) που αναφέρουν ότι κέρδισαν χρηματικά ποσά σε διαγωνισμό (λοταρία), στον οποίο ποτέ δεν δήλωσαν συμμετοχή.
Να μην προβαίνουν στην αποστολή προσωπικών ή τραπεζικών στοιχείων.
Να μην καταβάλουν κανένα χρηματικό ποσό.
Να καταγγέλλουν άμεσα τις περιπτώσεις αυτές.
Σε κάθε περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να καλούν στους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476464 & 210-6476461 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ccu@cybercrimeunit.gov.gr της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη λήψη οδηγιών.
Επιπλέον, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr και ειδικότερα στην επιλογή «Οδηγός του Πολίτη» έχουν αναρτηθεί χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες για ανάλογα περιστατικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου