Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ Ο ΟΜΠΑΜΑ...ΖΗΤΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ Η.Π.Α - ΡΩΣΙΑΣ...

Βερολίνο,Ομπάμα,Η.Π.Α.,Ρωσία,πυρηνικά όπλα,κόσμος
Πρόεδρος Ομπάμα: "Έχω την πρόθεση να προχωρήσουμε πέρα ​​από πυρηνικές στάσεις Ψυχρού Πολέμου "


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερες προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για τη μείωση των ΗΠΑ και της Ρωσίας πυρηνικών οπλοστασίων.


Μιλώντας στην Πύλη του Βρανδεμβούργου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη γερμανική πρωτεύουσα, το Βερολίνο, είπε ότι ήταν βέβαιος ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσε να διατηρήσει την ασφάλεια της, μειώνοντας τον πυρηνικό εξοπλισμό της κατά ένα τρίτο.
Κάλεσε επίσης για τη μείωση του αριθμού των τακτικών πυρηνικών κεφαλών στην Ευρώπη.
Ωστόσο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Dmitry Rogozin, δήλωσε ότι η Μόσχα «δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά αυτές τις διαβεβαιώσεις".
Οι ΗΠΑ και της Ρωσίας υπέγραψαν κοινή συμφωνία το 2010 για την αμοιβαία μείωση  αποθεμάτων τους, των πυρηνικών όπλων με ανώτατο όριο 1.550 πυρηνικών κεφαλών και όχι περισσότερο από 700 ανεπτυγμένων εκτοξευτήρων.
Ο κ. Ομπάμα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ ήταν «σε τροχιά» για τη μείωση των πυρηνικών κεφαλών της προ-Ψυχρού Πολέμου επίπεδα, αλλά «έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε».
Είπε ότι είχε διαπιστώσει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη δική της και τους συμμάχους της ασφάλειας του και να διατηρήσει μια αξιόπιστη αποτρεπτική δύναμη ", ενώ θα σημειωθεί μείωση σε στρατηγικά πυρηνικά όπλα μας έως και κατά ένα τρίτο".
"Έχω την πρόθεση να επιδιώξω διαπραγμάτευση με τη Ρωσία να προχωρήσει πέρα ​​από Ψυχρού Πολέμου πυρηνικών στάσεις», είπε.
"Μπορούμε πλέον να ζουν με το φόβο της παγκόσμιας εξόντωση, αλλά εφ 'όσον υπάρχουν πυρηνικά όπλα, δεν είμαστε πραγματικά ασφαλείς."
Ο κ. Ομπάμα πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσε επίσης να λειτουργήσει παράλληλα με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να αναζητήσουν «τολμηρές μειώσεις» στη χρήση της τακτικής όπλα στην Ευρώπη, και θα πρέπει επίσης να επιδιώκει τη δημιουργία ενός νέου διεθνούς πλαισίου για τη χρήση της ειρηνικής πυρηνικής ενέργειας.
Ανέφερε επίσης ότι οι ΗΠΑ απέρριψε την πυρηνικοποίηση των χωρών όπως η Βόρεια Κορέα και το Ιράν.
Ωστόσο, ο κ. Rogozin, ένας πρώην Ρώσος πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι η Μόσχα «δεν μπορεί να λάβει σοβαρά υπόψη αυτές τις διαβεβαιώσεις», ενώ οι ΗΠΑ λαμβάνει μέτρα για να δημιουργήσουν συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας.
Ένας ανώτερος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του κ. Πούτιν δήλωσε άλλες χώρες με πυρηνικά όπλα θα πρέπει επίσης να μειώσουν τα αποθέματα τους για να λειτουργήσει ένα τέτοιο σχέδιο.
"Η κατάσταση τώρα δεν είναι όπως στη δεκαετία του 1960 και του 1970, όταν μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση είχε συνομιλίες για τη μείωση των πυρηνικών όπλων," Yury Ushakov σε συνέντευξη στη Μόσχα.
"Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε ευρύτερα ... και να αυξήσουν τον κύκλο των συμμετεχόντων σε πιθανές επαφές για το θέμα αυτό."
Τώρα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα μετά από όλες αυτές τις δηλώσεις μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου