Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Paramorfwmenoi: Συρία: Ισλαμιστές εκτέλεσαν 15χρονο για να τον τιμωρήσουν...

συρια, εκτελεση




Την εκτέλεση ενός 15χρονου εφήβου αποφάσισαν ένοπλοι ισλαμιστές στη Συρία, για να τον τιμωρήσουν για ένα σχόλιό του, το οποίο θεώρησαν «αιρετικό».
Ο Μοχάμεντ Κατάα, μικροπωλητής από το Χαλέπι, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και στο λαιμό μία ημέρα αφότου συνελήφθη.
Οι ένοπλοι ανήκουν στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας», που αρχικά ονομαζόταν Μέτωπο αλ Νούσρα και ευθύνεται για πολλές φρικαλεότητες στη Συρία. Συνέλαβαν το αγόρι το Σάββατο και το επέστρεψαν ζωντανό τα ξημερώματα της Κυριακής εκεί όπου είχε στήσει τον ξύλινο πάγκο του, με εμφανή τα σημάδια από μαστίγιο σε όλο του το σώμα.
«Ο κόσμος μαζεύτηκε γύρω του κι ένα μέλος της ένοπλης οργάνωσης είπε: ΄Γενναιόδωροι κάτοικοι του Χαλεπίου, η έλλειψη πίστης προς τον Θεό είναι πολυθεϊσμός και η βλαστήμια προς τον προφήτη είναι πολυθεϊσμός. Όποιος βλαστημήσει έστω και μία φορά θα τιμωρείται με αυτόν τον τρόπο. Στη συνέχεια πυροβόλησε δύο φορές με αυτόματο τουφέκι μπροστά στο πλήθος και μπροστά στους γονείς του αγοριού, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε», αναφέρει η έκθεση του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το «έγκλημα» του αγοριού, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων που ήταν παρόντες στην εκτέλεση, ήταν η φράση «Ακόμη κι αν ο Προφήτης Μωάμεθ κατέβει (από τον ουρανό), δεν θα γίνω πιστός». Το αγόρι, που ήταν μικροπωλητής και πουλούσε καφέ στη συνοικία Σαρ του Χαλεπίου, είπε τα λόγια αυτά κατά τη διάρκεια διαπληκτισμού του με τρίτο πρόσωπο.
Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Παρατηρητήριο δείχνει το πρόσωπο του αγοριού με το στόμα και το σαγόνι του ματωμένα και παραμορφωμένα καθώς και με ένα τραύμα από σφαίρα στον λαιμό του.
Η εκτέλεση του 15χρονου έγινε μπροστά στα μάτια των γονιών του. Η μητέρα του αγοριού είχε παρακαλέσει τους δράστες, η αραβική προφορά των οποίων μαρτυρούσε ότι μάλλον δεν ήταν από τη Συρία, να μην σκοτώσουν τον γιο της.
Σε πολλές περιοχές της Συρίας, ακραίοι ισλαμιστές με σχέσεις με την Αλ Κάιντα πολεμούν κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Στο Χαλέπι έχουν κερδίσει τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου