Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Οι όροι Σαμαρά για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

ΕΡΤ,σαμαράς,πολιτικά,όροι
Ανοιχτό άφησε ο Πρωθυπουργός το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης με τους δικούς του όρους όμως, εφόσον αυτοί γίνουν δεκτοί, δηλαδή με το νέο και όχι το προηγούμενο καθεστώς.

«Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή», αναφέρει στην δήλωσή του ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
«Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:
1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.
3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας».
Σημειώνεται, ότι αυτή είναι η δημοσιοποίηση της πρότασης για την οποία ενημερώθηκαν νωρίτερα από τον Δημήτρη Σταμάτη οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αντίστοιχα, οι κκ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, ουσιαστικά την αρνήθηκαν και παρέπεμψαν στις δικές τους προτάσεις για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ και παράλληλη αναδιάρθρωση με ανοιχτό το μέσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου