Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ψήνεται το Σαββατοκύριακο ο ανασχηματισμός, συνεχής επικοινωνία Σαμαρά- Βενιζέλου

Ακόμη πιο κοντά φαίνεται να έρχεται ο ανασχηματισμός, παρά το κατ’ αρχήν αίτημα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έγινε δεκτό από τον πρωθυπουργό, πρώτα να καταρτισθεί το «μνημόνιο συνεργασίας» ανάμεσα στα δύο κόμματα για τον  τρόπο που λειτουργεί η κυβέρνηση και στη συνεχεία να ανακοινωθούν τα ονόματα των νέων υπουργών και υφυπουργών.




Το γεγονός ότι οι υπουργοί και υφυπουργοί που προέρχονταν από τη ΔΗΜΑΡ ήδη παραιτήθηκαν, δημιουργεί ζήτημα «κενού» στην κυβέρνηση , γι ‘ αυτό και οι διεργασίες επισπεύδονται.  Βέβαιο θεωρείται ότι από αύριο ανοίγει το χρονικό «παράθυρο» για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, αν και πιθανότερο θεωρείται  οι ανακοινώσεις να γίνουν από την Κυριακή και μετά, ενώ ένα πρακτικό «επικοινωνιακό»  πρόβλημα δημιουργεί η μη έκδοση  εφημερίδων μέχρι την επόμενη Τρίτη, λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.  
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις, σίγουρο θεωρείται επίσης ότιτα ονόματα των συμμετεχόντων στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα «κλειδώσουν» στη μεγάλη τους πλειοψηφία το Σαββατοκύριακο, ύστερα από τις συνεννοήσεις μεταξύ Α. Σαμαρά και Ε. Βενιζέλου. Σίγουρο θεωρείται ακόμα ότι αυτή τη φορά θα είναι "ενεργός" η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ, με συμμετοχή και του προέδρου του σε κορυφαίο υπουργείο (σε συνδυασμό με τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κατά πάσα πιθανότατα).

Ήδη  ο πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντησή τους.  Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Βενιζέλος ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι για τη Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.  Κ. Παπούλιας ακύρωσε το ταξίδι του στη Λευκάδα.

Σχετικά με το περιεχόμενο του ανασχηματισμού δεν αποκλείονται εκπλήξεις, με τα πιθανά ονόματα "να δίνουν και να παίρνουν" από χθες το βράδυ ήδη...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου