Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Γ.Στουρνάρας: «Θα ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας»

Ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαίωσε τους ομολόγους του στη συνεδρίαση του Eurogroup, ότι η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, παρά τα συμπτώματα εσωστρέφειας των τελευταίων ημερών, ώστε να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα και πριν το φθινόπωρο η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την χώρα.




Ο Γιάννης Στουρνάρας επεσήμανε ωστόσο ότι η χώρα έχει καθυστερήσει σημαντικά στον τομέα της αναμόρφωσης του δημοσίου τομέα και ειδικότερα στο θέμα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Πρόσθεσε –μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο- ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πολλαπλασιάσει τις προσπάθειές της στον τομέα αυτό για να λάβει την επόμενη δόση με την οποία θα καλύψει τις υποχρεώσεις της τουλάχιστον για το σύνολο του 2013.
Για τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που κάνουν λόγο για αποχώρηση του ΔΝΤ από τις διαδικασίες δανειοδότησης της Ελλάδας, ο υπουργός είπε ότι το Ταμείο απευθύνεται πρωτίστως στις χώρες της Ευρωζώνης που, παρά τις παλαιότερες υποσχέσεις τους ότι θα διευκολύνουν την Ελλάδα επιμηκύνοντας τους χρόνους ωρίμανσης των δανείων, δεν έχουν ακόμη λάβει τα αναγκαία μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου