Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Αντίστροφη μέτρηση 19 ημερών για 12.500 δημόσιους υπάλληλους

Σε καθεστώς… αντίστροφης μέτρησης 19 ημερών βρίσκονται 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι θα πέσουν στη δαγκάνα της κινητικότητας.



Όπως ανακοίνωσε στο twitter ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών, «ο σχεδιασμός της κινητικότητας των 12.500 θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου μετά από συστηματική προετοιμασία».
Μάλιστα, πρόσθεσε πως «αυτό πρέπει να γίνει με έναν τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του δημοσίου και να αξιοποιεί τις ικανότητες του κάθε εργαζόμενου».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε χθες λίγο ακόμη χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί ηαξιολόγηση των φορέων και σε αυτές τις 19 ημέρες μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνει γερό… σπριντ ώστε μέχρι τέλος Ιουνίου να έχει μπει και η τελευταία τελεία στο σχέδιο κινητικότητας για τους 12.500 υπαλλήλους.
Παράλληλα, στη χθεσινή συνάντηση με την τρόικα, υπήρξε -σύμφωνα με πληροφορίες- κοινός τόπος για το θέμα των απολύσεων, με τον κ. Μανιτάκη ωστόσο να εξηγεί ότι έχει έτοιμή τη δεξαμενή των φορέων και των οργανισμών,  οι οποίοι είναι υποψήφιοι για συγχωνεύσεις και καταργήσεις, αλλά να πετά το «μπαλάκι» στους πολιτικούς αρχηγούς για τις κρίσιμες αποφάσεις.
Έτσι, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία αναμένεται να λάβει χώρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας (πιθανόν την Πέμπτη) θα έχει δύο… κυρίως πιάτα στο μενού: απολύσεις στο Δημόσιο και αποκρατικοποιήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου