Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποεί: Συναγερμός για τον «ιό των 100 ευρώ


Για έναν επικίνδυνο ιό των ηλεκτρονικών υπολογιστών, προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αυτός προκαλεί το «μπλοκάρισμα» το οποίο αναιρείται με την καταβολή αντιτίμου 100 ευρώ.




Πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό "Ransomware", που όταν καταλάβει τον υπολογιστή του χρήστη προβάλλεται μήνυμα, το οποίο ενημερώνει ότι για την απεμπλοκή απαιτείται η πληρωμή αντιτίμου 100 ευρώ, μέσω προπληρωμένης κάρτας.

Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν προέρχονται από Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και τα οποία έχουν στόχο να αποσπάσουν χρήματα από τους χρήστες του διαδικτύου, «μολύνοντας - παίρνοντας» τον έλεγχο των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους.

Έτσι η αστυνομία συνιστά να τερματίζεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή και να ζητείται η βοήθεια τεχνικού, για την απομάκρυνση του κακόβολου λογισμικού.

Η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες ότι το κακόβουλο λογισμικό, με την ονομασία “Ransomware” ή κοινώς “ιός των 100 ευρώ”, που εξακολουθεί να εμφανίζεται στο διαδίκτυο, παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα έξαρση σε πολλές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου