Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Α1 μπάσκετ: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 63-52

 Μια νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος απέχει ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 63-52 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, κάνοντας το 2-0 στη σειρά των τελικών!




  

Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός ήταν ελαφρώς καλύτερος σε σχέση με το πρώτο ματς και ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο... άγχωσε τον Παναθηναϊκό. Σε γενικές γραμμές, όμως, οι πράσινοι ήταν αυτοί που όρισαν τους κανόνες του παιχνιδιού για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Επέβαλαν τους δικούς τους όρους και φυσιολογικά έφτασαν στη νίκη.

Από το ξεκίνημα είχε φανεί πως ο Ολυμπιακός έψαχνε τρόπο να αλλάξει το ρυθμό των τελικό. Γνώριζε καλά πως η εικόνα που είχε ο τελικός στο ΣΕΦ ήταν κομμένος και ραμμένος σε πράσινα μέτρα και έπρεπε να αλλάξει.

Για κάποια λεπτά στο πρώτο μισό του αγώνα, οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα πράγματι κατάφεραν να δώσουν τέμπο στο ματς. Να τρέξουν στο παρκέ, αναγκάζοντας και τον Παναθηναϊκό να κάνει το ίδιο. Σε γοργούς ρυθμούς ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος και αυτό φάνηκε και από το σκορ, καθώς ήταν μπροστά στο πρώτο μισό του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, κατάφερε να αντισταθεί στην ερυθρόλευκη βούληση. Μπήκε στο παρκέ πιο συγκεντρωμένος και επανέφερε το ματς στα δικά του γούστα. Σε πιο ήρεμες καταστάσεις, έχοντας ως βασικό του μέλημα να μην επιτρέψει τα εύκολα καλάθια και να οδηγήσει το παιχνίδι σε χαμηλό σκορ.

Αυτή είναι η επιτυχία του Παναθηναϊκό. Σε αυτή οφείλεται και το 2-0 στις νίκες. Στο ότι δηλαδή, σε 80 λεπτά μάχης απέναντι στον Ολυμπιακό έχει... περάσει το δικό του για σχεδόν 60.

Για το λόγο αυτό έγινε ο Ολυμπιακός από φαβορί αουτσάιντερ. Γιατί δεν έχει καταφέρει να σηκώσει κεφάλι, παρά μόνο για λίγα λεπτά. Εχει ακολουθήσει το Παναθηναϊκό κι έχει βάλει σε δύο ματς, σχεδόν όσους πόντους έβαλε μόνο στον τελικό της Ευρωλίγκα!

Τα υπόλοιπα, επιτρέψτε μου, είναι υπερβολικά. Ούτε η γκρίνια του Ολυμπιακού μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, αν δεν παίξει μπάσκετ, ούτε βέβαια ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι περήφανος για όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα μετά τον δεύτερο τελικό. Ισα - ίσα που υποβάθμισαν τη νίκη του, δείχνοντας ένα κακό εξωαγωνιστικό πρόσωπο.

Αλλά στην Ελλάδα ζούμε και θα μπορούσαμε να έχουμε δει και χειρότερα, όποτε ας μείνουμε στα αγωνιστικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου