Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

“Ταμποαλκοόλ”: μεθάνε με ταμπόν βουτηγμένο σε αλκοόλ


Ταμπόν,αλκοόλ,μέθη,υγεία,κόσμος

Σίγουρα τη λέξη “ταμποαλκοόλ”, δεν την έχετε ξανακούσει;


Πάει κάπου το μυαλό σας, τι μπορεί να σημαίνει; Σας λέμε ότι πρόκειται για τη νέα μόδα που κάνει θραύση στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, ανάμεσα σε έφηβες και γυναίκες. Είναι μια άκρως επικίνδυνη μόδα. Τα έφηβα κορίτσια τοποθετούν στον κόλπο τους ταμπόν, το οποίο πρώτα το έχουν ποτίσει με αλκοόλ. Έτσι μεθάνε πιο εύκολα, στις νυχτερινές τους εξόδους. Διαβάστε όμως, τι μπορεί να πάθει μια κοπέλα με το “ταμποαλκοόλ”;

Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η περίπτωση μιας έφηβης από τη Μούρθια της Ισπανίας η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης. Η 16χρονη Φλόρα Χερνάντες, είχε βουτήξει ένα ταμπόν μέσα σε μπουκάλι βότκα και στη συνέχεια το τοποθέτησε στον κόλπο της.

Όπως είπαν οι γιατροί: “Το ταμπόν εισέρχεται στον κόλπο, απ’ όπου το αλκοόλ απορροφάται και κυκλοφορεί στο αίμα πιο γρήγορα απ’ ότι από το στομάχι, λόγω της λεπτής βλεννογόνου μεμβράνης”.
Ταμπόν,αλκοόλ,μέθη,υγεία,κόσμος


Η μέθοδος αυτή ξεκίνησε όταν κάποιες μικρές Αμερικάνες πήγαν να διασκεδάσουν σε έναν σχολικό χορό. Ήθελαν να πιουν και να μεθύσουν, αλλά από την άλλη να μην γίνουν αντιληπτές από τους γονείς τους ότι ήπιαν. Σκέφτηκαν λοιπόν το κόλπο με το ταμπόν. Το οποίο “πέτυχε” διότι και οι γονείς δεν κατάλαβαν το παραμικρό, αλλά και εκείνες μέθυσαν και το έριξαν έξω όπως προσδοκούσαν.

Ήδη οι έφηβες σε Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, αλλά και στις Σκανδιναβικές χώρες έχουν παρασυρθεί από το “ταμποαλκοόλ”, δηλώνουν χαρούμενες διότι και στα αλκοτέστ της τροχαίας, δεν τις σταματούν, ενώ δεν έχουν επίγνωση των κινδύνων που μπορεί να προκαλέσει αυτή η βόμβα, μέσα στα γεννητικά τους όργανα. Πολλές μιλάνε για αφόρητο τσούξιμο μέχρι να αρχίσει να επιδρά το αλκοόλ.

Πηγή:iatropedia.gr

1 σχόλιο: